Voetschimmel Natuurlijk Behandelen Onmiddellijke Tips en Remedies

Voetschimmel natuurlijk behandelen: Effectieve Tips & Producten

In dit artikel bespreken hoe we voetschimmel natuurlijk behandelen. Voetschimmel is een veelvoorkomende aandoening die ontstaat door schimmelinfecties. Het kan leiden tot vervelende symptomen zoals jeuk, branderigheid, en roodheid tussen de tenen. Voorkomen is beter dan genezen, maar als je al last hebt van voetschimmel, is het belangrijk om het op tijd te behandelen. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om voetschimmel te behandelen en te voorkomen. In dit artikel geven we je handige tips en producten om voetschimmel te behandelen.

Inhoudsopgave

 

Wat is voetschimmel?

Voetschimmel, ook bekend als zwemmerseczeem, is een veelvoorkomende schimmelinfectie die kan floreren in de warme en vochtige omstandigheden van schoenen en publieke douches. Voetschimmel behandelen, oma weet raadt: zij adviseert regelmatig een voetenbad met natuurlijke ingrediënten zoals azijn of baking soda om de symptomen te verminderen en herinfectie te voorkomen.

Hoe krijg je voetschimmel?

Voetschimmel kan worden opgelopen door direct contact met de schimmel in vochtige omgevingen, zoals doucheruimtes bij zwembaden, sauna’s of hotels. Het dragen van besmet schoeisel of het niet goed drogen tussen de tenen en van je voeten, creëert een ideale broedplaats voor schimmels. Om voetschimmel te voorkomen, beveelt oma aan altijd slippers te dragen in openbare ruimtes en regelmatig een voetenbad met azijn te nemen om de voeten schoon en schimmelvrij te houden.

Symptomen van voetschimmel

Voetschimmel kan leiden tot vervelende symptomen zoals

 • Jeuk tussen de tenen
 • Brandende en pijnlijke voeten
 • Rode huid en schilfers
 • Beschadigde huid
 • Slechte geur van de voeten
 • Blaasjes die indrogen tot een bruin korstje

Tips – Wat te doen bij voetschimmel?

Als je last hebt van voetschimmel, is het belangrijk om het op tijd te behandelen. Je kunt zelf verschillende maatregelen nemen om voetschimmel te verminderen, zoals:

 • Houd de voeten droog en schoon: Was de voeten dagelijks en droog ze goed af, vooral tussen de tenen. Gebruik hiervoor een schone handdoek en wissel deze regelmatig.
 • Draag goed ventilerende schoenen: Zorg ervoor dat de schoenen goed ventileren en dat je ze niet te lang achter elkaar draagt. Wissel regelmatig van schoenen en laat ze goed drogen voordat je ze weer aantrekt.
 • Gebruik geen synthetische sokken: Synthetische sokken houden vocht vast, wat schimmelgroei kan bevorderen. Draag liever katoenen of wollen sokken.
 • Vermijd blote voeten in openbare ruimtes: Draag slippers in kleedkamers, sauna’s en zwembaden om te voorkomen dat je besmet raakt.

Voetschimmel behandelen oma weet raadt en Preventie:

Oma’s tips voor het behandelen van voetschimmel omvatten: 
 
 • Voetschimmel behandelen met azijn: Meng gelijke delen witte azijn en water voor een effectief voetbad. Oma weet raadt dat dit de groei van de schimmel kan tegengaan.
 • Kalknagel oma weet raadt: Appelazijn wordt door oma vaak aanbevolen voor het behandelen van kalknagels. De natuurlijke zuurgraad helpt om schimmels die kalknagels veroorzaken te bestrijden.
 • Ontstoken grote tenen oma weet raadt: Een voetbad met baking soda kan niet alleen helpen tegen voetschimmel, maar ook verlichting bieden bij ontstoken grote tenen. Baking soda heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen om de pijn en de zwelling te verminderen.

Hoe voetschimmel natuurlijk behandelen? Gebruik azijn of soda voor een voetbad!

Azijn en Soda, vooral appelazijn, zijn populair als huismiddel vanwege zijn natuurlijke antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Hier zijn de stappen voor het gebruik in een voetbad:

 1. Azijn Mengsel: Meng gelijke delen azijn en warm water. Bijvoorbeeld, gebruik 500 ml azijn met 500 ml warm water. Dit helpt de pH-balans van de huid te herstellen en creëert een omgeving waarin schimmels minder goed kunnen overleven.

 2. Soda Mengsel: Los ongeveer 50 gram baking soda op in 4 liter warm water. Roer het water goed om ervoor te zorgen dat de baking soda volledig is opgelost.

 3. Duur van het voetbad: Week je voeten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oplossing. Dit zorgt ervoor dat de azijn of soda genoeg tijd heeft om de schimmel aan te pakken.

 4. Frequentie: Voer dit voetbad één tot twee keer per dag uit, afhankelijk van de ernst van de voetschimmel. Voor de beste resultaten is het belangrijk om de behandeling dagelijks te herhalen totdat de symptomen verbeteren.

 5. Na het voetbad: Zorg ervoor dat je je voeten goed afdroogt na elk voetbad. Vocht kan verdere schimmelgroei bevorderen, dus het is belangrijk om de voeten grondig te drogen, vooral tussen de tenen.

 6. Extra zorg: Na het drogen kun je overwegen om een antischimmelcrème aan te brengen om de genezing te versnellen en de huid te kalmeren.

Indien de hierboven beschreven natuurlijke remedies en preventieve maatregelen onvoldoende resultaat bieden, is het raadzaam over te stappen op speciaal ontwikkelde antischimmelproducten. Deze producten bevatten actieve bestanddelen die gericht zijn op het elimineren van schimmels en het verlichten van de symptomen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals crèmes en sprays, waardoor je een behandeling kunt kiezen die het beste aansluit bij jouw specifieke situatie en voorkeuren.

 


Antischimmelproducten tegen voetschimmel:


HFL Solution Spray

De HFL Solution Spray is een effectief middel tegen voetschimmel en kalknagels. De spray bevat onder andere de werkzame stof Sodium Benzoate, dat bekend staat om zijn schimmelwerende eigenschappen. Het middel is makkelijk aan te brengen en wordt snel opgenomen door de huid. Je hoeft de nagel, voet of huid alleen maar in te sprayen.

FunghiClear Anti-schimmel spray

FunghiClear is een natuurlijk middel tegen voetschimmel en kalknagels. Naast Manuka-olie zit er in FunghiClear ook Basilicum-olie. Deze heeft een unieke eigenschap dat het helpt om de Manuka-olie door de nagelplaat heen te transporteren naar de plaats waar de schimmel zich echt bevindt. De Pepermuntolie zorgt voor een verkoelend en anti-kriebeleffect. Tot slot geeft de Lavendelolie het product een aangename geur. 

Puur Vera Voetschimmelcreme

Puur Vera Anti-Voetschimmel bevat Tolnaftaat, effectief tegen voetschimmel, eczeem en ringworm.  Aangezien Tolnaftaat in Nederland niet gebruikt wordt in anti-schimmel crèmes zijn mensen hier nog niet resistent voor!  De crème is zowel geschikt voor schimmel op de huid als op de nagels!!

Wanneer moet je naar de huisarts?

Als je last hebt van voetschimmel die niet verbetert met zelfzorgmiddelen of als de schimmel zich verspreidt naar andere delen van het lichaam, is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Ook als je diabetes hebt, is het belangrijk om bij voetschimmel de huisarts te raadplegen.

Conclusie

Voetschimmel is een veelvoorkomende aandoening die vervelende symptomen kan veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke middelen en producten tegen voetschimmel verkrijgbaar die effectief zijn bij de behandeling van voetschimmel. Door goede hygiëne te handhaven en de juiste maatregelen te nemen, kun je voetschimmel voorkomen.

Veelgestelde vragen:

Hoe behandelt oma kalknagels? Oma raadt vaak appelazijn aan voor kalknagels, dankzij de antischimmel eigenschappen die helpen bij het terugdringen van de infectie.

Wat te doen bij ontstoken grote tenen? Oma weet raadt: een voetbad met baking soda kan helpen de ontsteking en het ongemak van ontstoken tenen te verlichten.

Wat is voetschimmel?
Voetschimmel is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door schimmelinfecties.

Hoe krijg je voetschimmel?
Je kunt voetschimmel oplopen door direct contact met de schimmel, bijvoorbeeld door het dragen van besmette schoenen of sokken. Ook kan het ontstaan door vochtige en warme omstandigheden.

Wat zijn de symptomen van voetschimmel?
Symptomen van voetschimmel zijn onder andere jeuk, brandende en pijnlijke voeten, rode huid en schilfers.

Wat kun je doen bij voetschimmel?
Je kunt verschillende maatregelen nemen om voetschimmel te verminderen, zoals goede hygiëne, het dragen van goed ventilerende schoenen en het gebruik van producten tegen voetschimmel.

Wanneer moet je naar de huisarts?
Als je last hebt van voetschimmel die niet verbetert met zelfzorgmiddelen of als de schimmel zich verspreidt naar andere delen van het lichaam, is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Ook als je diabetes hebt, is het belangrijk om bij voetschimmel de huisarts te raadplegen.

Hoe kun je voetschimmel voorkomen?
Je kunt voetschimmel voorkomen door goede hygiëne te handhaven, goed ventilerende schoenen en katoenen of wollen sokken te dragen, blote voeten in openbare ruimtes te vermijden en regelmatig van schoenen en sokken te wisselen.

Kun je voetschimmel behandelen met natuurlijke middelen?
Ja, natuurlijke middelen zoals tea tree olie, appelazijn, knoflook en kokosolie kunnen effectief zijn bij de behandeling van voetschimmel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Ontvang een gratis voetvijl ter waarde van € 5,95 bij bestellingen vanaf € 45,00!!!

Voetvijl in de vorm van een voet